четвер, 10 грудня 2015 р.

"Пам’ять полеглим - шана живим"

«…з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України…» згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 р. № 945/2006.
До дня вшанування учасників ліквідації на ЧАЕС  у Перегонівській сільській бібліотеці  оформлено викладку "Пам’ять полеглим - шана живим" та перегляд відео з інтернету про катастрофу , роздруковано та розміщено у куточку "Бібліотека і влада" інформацію про пільги для ліквідаторів із змінами у 2015р.
Ця біда торкнулася сотень тисяч українців -
ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші. І невідомо, чи багато хто з вас, хто читає ці строки, зміг би сьогодні мати таке щастя - бути живим і насолоджуватися життям. На жаль, багато хто з ліквідаторів вже давно покинули це земне життя. Тому велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, всім, хто спас нас від ще більшого лиха.
Ця катастрофа ще дуже довго буде відчуватися  важким відлунням в наших серцях. Нехай мирний атом служить на благо людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар